Universal staat op het programma van dag 11. We werden rond 7.30 uur wakker en we konden langzaam ons wassen, aankleden en ontbijten. Ontbijten doen we thuis want we krijgen nog genoeg in het park. Het park gaat 9 uur open dus we gingen ongeveer 20 voor 9 weg. We wilde vandaag beide parken bezoeken van Universal. Dit is ‘Island of Adventure’ en ‘Universal Studios’. Beide van Universal en liggen naast elkaar. Het zijn in feite 2 aparte parken, maar je kunt ook een combi of zoals dat heet een hopper tickets kopen. Dan ben je ongeveer $7,- meer kwijt per ticket dan 1 ticket voor 1 park en je kunt dan binnen dezelfde dag zo vaak als je wilt wisselen tussen parken. Zo’n kaartje hadden wij dus we kunnen beide parken af. Als je Universal binnen rijdt moet je eerst parkeren. Dit kost natuurlijk ook weer dollars ($12,-) maar dan sta je gelukkig in de meeste gevallen in een parkeergarage dus lekker koel. Via hele lange loop banden (net zoals op vliegvelden) kom je langzaam bij de ingang. Voordat je door mag worden eerst alle tassen onderzocht of je geen bijzonderheden bij je hebt (bommen, wapens etc.). Deze hadden we deze keer niet bij ons dus we konden doorlopen. Eerst kom je in een algemeen gedeelte waar je zonder kaartje kan komen. Hier zijn allerlei winkeltjes, cafe’s (waaronder Hard Rock) en restaurantjes. Dan kan je kiezen, rechtdoor is ‘Island of Adventure’ of rechts naar ‘Universal Studios’. We gingen eerst naar het Island. Hier moet je je kaartje laten zien en een vinger afdruk maken. Wat de vinger afdruk moet betekenen weet ik niet. Want later toen we in Universal kwamen moesten we weer een kaartje laten zien en een vingerafdruk maken. Ieder had het kaartje van een de ander (dus bv Petra van mij en Nieck van Petra) maar we konden weer zo doorlopen. Maar goed eerst het Island. Je kunt links of rechts om het park rond lopen zodat je alle attracties tegen komt.

We gingen links om hen kwamen eerst bij de achtbaan de Hulk. Een leuke achtbaan |waar je weg geschoten wordt. Leuke rit, hierna naar de ‘Doctor Doom Fearvall’ Hier wordt je in een toren omhoog geschoten en je valt meteen weer naar beneden. Hier werkt natuurlijk de zwaarte kracht heel erg mee. Het was een korte rit, maar toch leuk.

We liepen door ‘Toon Lagoon’ naar Jurassic Park. In het laaste was een River Adventure, maar dit heb ik maar niet gedaan gezien eerdere ervaringen en een nat pak. Ben absoluut niet bang voor water, maar met een dikkere katoenen broek loop je wel de hele dag met een natte broek.

We zijn doorgelopen naar ‘The Lost Continent’. Onderweg een plastic beker gekocht die ja naderhand voor 79 cent steeds kon bijvullen. Normaal kost een een flesje dringen al gauw 3 dollar zodat je zo’n flesje snel eruit hebt. Deze kost $6,99 dus reken maar uit. In dit deel van het park was de achtbaan ‘Dueling Dragons’. 2 achtbanen die samen vertrekken en je komt mekaar onderweg meerdere keren tegen. Zeer spannend lijkt net of je elkaar raakt. Naast deze achtbaan wordt druk gebouwd aan een deel van Harry Potter, het kasteel en verschillende huizen.

Het was nog in een vroeg stadium dus nog niet zoveel te zien. Van hieruit naar ‘Seuss Landing’, dit is een stukje voor de kleinere kinderen. Hier was ook een achtbaan die wat langzamer ging en de omgeving liet zien. Dus Petra durfde hier ook in. Hiermee waren we het park rond.

Het was ook al tegen 12.30 uur ‘s middags dus tijd om naar Universal te gaan. Natuurlijk is er veel meer in het park te doen maar dan moet je echt langer blijven. We liepen het park uit door de algemene winkeltjes en restaurants. We liepen langs Hard Rock Cafe en dit was toch wel de kans om hier eens te eten. Dus naar binnen het was niet druk. We hebben hier heerlijk gegeten, moet zeggen een van de betere restaurants tot nu toe. Echt heerlijk. Ook het interieur is heel mooi. Veel zaken van groepen, zangers etc. We zaten bij originele spullen van Bruce Springsteen.

Na het eten nog even langs de shop van het Hard Rock Cafe en hier vond Petra een hele mooie dames pet welke zeer handig is met de zon die vandaag ook weer volop aanwezig was. Het was warm, heel warm vooral in de zon, rond de 33 graden celcius. Nu was ‘Universal Studio’ aan de beurt.

Als je binnen komt zie je meteen allemaal straten zoals ook in studio’s gebruikt worden. Een deel (klein deel) echt en een groot deel nep. Heel mooi gemaakt. Links en rechts van de straat zijn er twee show’s, een van Jimmy Neutron waar we eerst in gingen en daarna naar Shrek 4D. Je moet hier een bril op voor het 3D effect en er wordt gewerkt met wind en water en beweging van de stoelen.

Beide shows ging Petra ook mee. Daarna door gelopen richting de achtbaan van de Mummy. Links daarvan zijn ze met de bouw bezig van een nieuwe achtbaan de Rockit. Deze lijkt ook weer heel mooi te worden. De Mummy is een achtbaan die voor en achteruit gaat, langzaam en dan weer heel snel. Vuur er bij dus spannend om te doen.

Na de Mummy doorgelopen naar Ben & Jerry ijs en Starbucks voor Frappacino. Een koude capacino variant verkrijgbaar in verschillen de smaken. We zijn al eens eerder geweest in Universal maar toen niet in Jaws.

Dus nu wel, je gaat met een boot rond en komt dan Jaws tegen. Heel mooi gemaakt. Van hieruit doorgelopen naar ‘Men in Black’ Hier moet je op aliens schieten tijdens een ritje in een karretje. Tevens stonden buiten 2 Men in Black waarmee je op de foto kon.

Naast de Men in Blak was een nieuwe attractie, ‘The Simpsons Ride’. We moesten buiten wachten pal in de zon. Dus heel warm. Binnen zat je in een soort vliegtuigje die beweegde met de film mee. Zo leek het net of je echt in de film zat. Als laatste wilde in we in E.T en Terminator 2. Het was al rond 5 uur ‘s middags dus even doorlopen. Bij E.T. was een wachtrij van 30 minuten dus dat slaan we maar even over. Dan maar naar de Terminator. Daar aangekomen, helaas gesloten wegens verbouwingen. Dan nog maar even de winkeltjes in. Ellen vond nog een leuk T-shirt met pet. Zelf vond ik ook nog een pet van Universal. Van hieruit naar even langs de Walmart voor een paar Donuts. ‘s Avonds meteen even afkoelen in het zwembad. Een hele drukke lange dag, maar natuurlijk weer zeer de moeite waard.