Gisteren niet veel gedaan vandaag dag 13 wel weer. We zijn naar Aquatica geweest. Een zwemparadijs met allerlei glijbanen, stroomversnellingen en golfslagbaden. Het park gaat om 9 uur ‘s morgens open en ik had op internet gelezen dat je er kon ontbijten. Dit in samenwerking met een voucher voor maaltijden en drank voor de gehele dag. Het zal er warm zijn en dit leek ons dus wel handig. Dus rond 8.30 uur naar het park, we waren een van de eerste. We konden dus vooraan parkeren. Eenmaal in het park eerst een kluisje gehuurd en daarna stoelen gezocht.

We zagen op internet dat je ook een paviljoen kon huren met koelkast en vaste stelen. Maar voor meer dan $200 voor één dag was dit echt te veel. Trouwens we konden nu uitzoeken wat we wilde dus dat was niet nodig. We hadden een plaats gevonden onder een grote parasol vlakbij het golfslagbad. Daarna op zoek naar het restaurant voor het ontbijt. Jammer dus dit was er niet. Waar ik dit gelezen heb weet ik niet meer maar we konden niets krijgen. Tja daar sta je dan, nog niets gegeten, wat nu. Gelukkig was een kiosk open met drinken, fruit en yoghurtjes. Dus wat fruit en yoghurt was onze ontbijt. Het restaurant waar je de hele dag kon eten en drinken met de voucher was pas om 10.30 uur open. Hier zijn we dan ook op tijd heen gegaan. Het ‘tweede’ ontbijt bestond uit salade, hamburger, meloen en drinken.

Maar goed we zijn het Amerikaanse eten langzaam gewend dus dat ging er wel in. Gelukkig konden we verder de dag hier blijven drinken (en eten). Je hoeft niet meer de beurs te trekken voor de rest van de dag. Terug naar ons eerste ontbijt, yoghurt etc, hierna wilde we natuurlijk meteen zwemmen. Dus broek en T-shirt uit en we gaan. Nee toch niet, Ronald stond in z’n strakke zwembroek en was de enige in het hele park. Normaal ben ik daar niet zo gevoelig voor maar als ook Petra en de kinderen er al iets over zeggen, tja wat moet ik dan. Dus snel naar het winkeltje vlak bij onze stoelen en kijken of ze een zwembroek hadden, modern net zoals een korte broek. Natuurlijk zijn die er dus meteen één gekocht en me omgekleed. Het klopte wel wat Petra zei want ik heb de gehele dag niemand gezien met zo’n soort zwembroek. Dus eindelijk zwemmen. Zal niet apart alle glijbanen opnoemen waar we in zijn geweest, je kunt eigenlijk zeggen we zijn overal in geweest.

Hier komen Ellen, Nieck en ikzelf in een ‘bootje’ met een enorme snelheid naar beneden gevlogen.

Liggend op onze buik naar beneden op een matje. Links is Ellen, rechts daarvan Nieck en geheel rechts (je ziet mijn hoofd net hieronder) ikzelf.

Petra wilde niet van glijbanen, maar in het golfslagbad wel. We hebben ons de gehele dag zeer goed vermaakt. Eten is goed, alles wordt uitermate goed bijgehouden, wc goed schoon, er zijn douches met shampoo en was gel, alles prima in orde. Handdoeken moet je zelf meenemen of huren. Het enige wat niet mee mag in het park is eten en drinken (behalve water). Dat ben je dus verplicht daar te kopen. Het enige waar je goed moet opletten is dat je niet verbrand in de zon. Je merkt er niets van maar het gebeurd heel snel. Dit keer was ik aan de beurt en een beetje Nieck. Ondanks dat ik me verschillende keren had ingesmeerd toch mijn schouders goed verbrand. Maar goed dat kan de pret niet drukken. Rond 4 uur ‘s middags waren we uitgezwommen. We hadden genoeg gegeten dus ‘s avonds uit eten was niet nodig. Wat we wel graag wilde doen is nog bij de Cheese Factory eten in de Mall at Millenia.

We wilde Cheese taart hebben of beter gezegd Amerikaanse kwarktaart. Deze is smaakvoller en droger dan de kwarktaart die we in Nederland kennen, maar ook meteen enorm vullend. Dus vanuit Aquatica eerst even naar de villa ons omkleden en dan naar de Mall at Millenia. Het was al rond 6 uur ‘s middags dus het zal er wel druk zijn met mensen die er gewoon dineren. Maar we konden toch terecht. Petra, Ellen en ikzelf hadden verschillende Cheese Cake en Nieck een ijs (nee het was geen ijsje).

Zelf had ik alles op maar Petra en Ellen niet. Dus is het heel gewoon om en box te vragen en dan krijg je de restanten mee. Voor ons Nederlanders heel erg wennen maar het is heel gewoon om te vragen. We zijn nog even rondgelopen en daarna nog snel even naar de Florida Mall gereden. Petra wilde morgen nog een afspraak om de nageltjes nog even te laten bijwerken. Zo gezegd zo gedaan. Morgenavond kan Petra terecht. Hierna naar huis gegaan en het eerste inpakken is begonnen.